Overview

Rotterdam Carrière Dag

Date & Time 31-01-2017 | 09:30 - 19:00

Type Rotterdam career day

Dresscode Business formal

Description

De Rotterdam Carrière Dag is een off-campus recruitment dag voor Nederlandstalige studenten met een passie voor supply chain en logistiek. De deelnemende bedrijven zullen zich introduceren door middel van een korte presentatie. Daarna worden de deelnemers opgesplitst in kleine groepjes om een case op te lossen voor een van de deelnemende bedrijven. Vervolgens presenteer je de case aan de bedrijven en zal je feedback ontvangen. Aan het einde van de dag is er de mogelijkheid om onder het genot van een drankje te netwerken met de bedrijven.

Locatie:  RDM werf, RDM-kade 59 te Rotterdam
Vervoer vanuit de Erasmus Universiteit naar de RDM werf wordt door de Erasmus Recruitment Days geregeld. Studenten die worden geselecteerd krijgen nader bericht hierover.

 

Deelnemende Bedrijven

Broekman Groep
Voor meer informatie zie https://career.broekmanlogistics.com/?wId=2280


CEVA Logistics
CEVA Logistics is een van de grootste logistieke dienstverleners ter wereld. Wij ontzorgen onze klanten op het gebied van Contract Logistiek, Freight en Transport Management. De kracht van ons bedrijf zit in het talent van onze mensen; samen willen we ons elke dag verbeteren. Je krijgt bij CEVA dan ook veel ruimte voor jouw ideeën en genoeg kansen om jezelf te ontplooien. How far do you want to go? Voor meer informatie zie https://cevalogistics.careers/ ​

MTBS
Maritime & Transport Business Solutions - MTBS is an international finance and strategy advisory firm, offering entrepreneurial business solutions to clients in the maritime and transport sector. MTBS specializes in ports and terminals, and provides leading expertise in the areas of strategy, valuation, transactions and finance. The firm combines its market sector knowledge and state-of-the-art financial competences into one value proposition: “4P: innovative solutions for Port Public Private Partnerships”.

MTBS advises public and private clients at boardroom level in the maritime and transport sector on their strategic and financial business issues. Public Clients include port authorities, ministries of transport, international financial institutions (including developments banks), and public port operators. Amongst MTBS’ private Clients, there are terminal operators, shipping lines, commercial banks, real estate developers, shipbuilders and engineering firms.

MTBS is based in Rotterdam, Netherlands, the maritime gateway to Europe and one of the largest ports in the World. The firm has its headquarters in the historical “White House”: a famous monument in the Old Port Area in the centre of the city. MTBS is proud to call this historical building its “Home Port”. For more information go to www.mtbs.nl/career or please contact us via +31 (0)10 286 5940.


RMI Global
RMI Global Logistic Services is een service provider die zich richt op het vervoer van vloeistoffen in bulk. Met een vloot van zo’n 4.000 tankcontainers verdeeld over Chemie en Food is RMI een middelgrote speler binnen zijn segment. Het hoofdkantoor is gevestogd in Rotterdam-Botlek. Daarnaast heeft RMI kantoren in Singapore, Argentinie, USA en Maleisië, welke allen een regionale verantwoordelijkheid hebben. In 72 landen heeft RMI ook nog een agent die de lokaal de belangen behartigt voor RMI. Dit alles maakt RMI tot een globale speler.

RMI is een mulimodale vervoerder. Dat betekent dat er zoveel mogelijk gebruik gemaakt wordt van de modaliteiten over water en rail. RMI was één van de eerste operators die zich confirmeerde aan de Responsibe Care. Hierin worden guidelines gegeven aangaande de zorg voor het milieu. Uiteraard staat kwaliteit bij RMI hoog in het vaandel en hebben we alle benodigde certificaten om onze standaard hoog te houden (ISO9001, ISO22000, SQAS, GMP+). 

Naast het transport biedt RMI nog tal van andere services zoals opwarmen, overpompen, etc.. Sinds begin 2016 heeft RMI ook de beschikking over een eigen terminal. Door de wateraansluiting kunnen op deze terminal tankcontainers ontvangen en verstuurd worden. De terminal zelf biedt de mogelijkheid voor opslag van geladen containers, waarbij zowel ADR als Non-ADR goederen mogen worden opgeslagen.  

RMI denkt niet alleen niet na over het transport van A naar B, maar denkt mee met de klant over efficiency in totale supply chain. Dat is waar RMI zich op wil onderscheiden binnen deze competatieve markt. Voor meer informatie zie http://www.rmi.nl/Venturn

Empowering People & Inspiring Performance
Venturn is een maritiem adviesbureau gevestigd in de haven van Rotterdam. Ons team is toegewijd om cliënten uit de logistiek maritieme sector te inspireren en advies te geven op het gebied van people en performance. 

Met ons Venturn Young Professional (VYP) Programme bieden we toptalenten de mogelijkheid om hun carrière in de maritieme sector een kickstart te geven. Venturn is altijd op zoek naar (bijna) universitair afgestudeerden met een passie voor de maritieme sector en een flinke dosis motivatie om hun carrière in deze sector te starten. 

Ben jij wie wij zoeken? We zien je graag bij  de Rotterdam Carrière Dag! 
Wil je meer informatie over ons VYP Programme: http://www.venturn.nl/venturn-young-professional-vyp-rotterdam-area/

 

Requirements

  • Open voor alle Nederlandstalige studenten

  • Geen CV selectie