Overview

Workshop

Date & Time 01-02-2017 | 10:00 - 13:00

Type Workshop

Dresscode Business formal

Description

De Centraal Bureau voor de Statistiek workshop bied je de kans om inzicht te krijgen in de dagelijkse activiteiten van het bedrijf. Je zal in kleine groepen samenwerken met andere studenten. In deze groepen zal je een case oplossen. De workshop geeft een beeld van de soort opdrachten die je als medewerker zult krijgen. Daarnaast is dit een uitgelezen kans om Centraal Bureau voor de Statistiek te overtuigen van je vaardigheden!

CBS: Voor wat er feitelijk gebeurt
Ons werk heeft een enorme maatschappelijke en economische impact. Op basis van onze onafhankelijke en betrouwbare informatie worden belangrijke beleidsbeslissingen genomen in Den Haag en in Brussel.

Provincies, gemeenten en bedrijven, maar ook individuele burgers hebben belang bij de uitkomsten van onze onderzoeken. Elke dag halen de resultaten van onze onderzoeken de headlines van het nieuws.

Of het nu gaat over de werkgelegenheid, schoolverlaters of de  economische groei, CBS registreert en onderzoekt zo ongeveer alles wat voor onze samenleving van belang is.

Graag nodigen we je uit voor onze case Seizoencorrectie. Je kruipt in de huid van een statistisch onderzoeker en/of methodoloog.

Hoe gaat het in de detailhandel? Is het aantal vacatures toegenomen de afgelopen maand? Hoe ver zijn we uit de crisis? Allemaal vragen waar je seizoencorrectie bij nodig hebt.

We laten zien wat er komt kijken bij deze techniek, die onmisbaar is om korte termijn ontwikkelingen te analyseren. Veel van onze statistieken worden dan ook seizoen gecorrigeerd gepubliceerd.

Je analyseert kwantitatieve data van CBS en probeert zo goed mogelijk een beeld te krijgen hoe de economie er nu voor staat.

Interesse gewekt ?
Je bent van harte welkom bij onze case!

Locatie: T3-07

Requirements

  • Aanbevolen voor Nederlandstalige derdejaars bachelor en master studenten

  • Selectie op basis van CV